The role of lipids in meat - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

The role of lipids in meat

Abstrakt

W rozdziale omówiono skład kwasów tłuszczowych lipidów obecnych w mięsie, ich wartość odżywczą oraz rolę jaką pełnią w zachowaniu jakości sensorycznej mięsa i produktów mięsnych.

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Tytuł wydania:
W Chemical, biological and functional aspects of food lipids ; second edition strony 327 - 340
Język:
angielski
Rok wydania:
2010
Opis bibliograficzny:
Sikorski Z., Sinkiewicz I.: The role of lipids in meat// W Chemical, biological and functional aspects of food lipids ; second edition/ ed. eds. Z. E. Sikorski , A. Kołakowska. Boca Raton: CRC Press, 2010, s.327-340
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 12 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi