Abstrakt
W rozdziale omówiono skład kwasów tłuszczowych lipidów obecnych w mięsie, ich wartość odżywczą oraz rolę jaką pełnią w zachowaniu jakości sensorycznej mięsa i produktów mięsnych.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
- Tytuł wydania:
- W Chemical, biological and functional aspects of food lipids ; second edition strony 327 - 340
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2010
- Opis bibliograficzny:
- Sikorski Z., Sinkiewicz I.: The role of lipids in meat// W Chemical, biological and functional aspects of food lipids ; second edition/ ed. eds. Z. E. Sikorski , A. Kołakowska. Boca Raton: CRC Press, 2010, s.327-340
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 101 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Chapter 14. Physical and chemical interaction of componenets in food systems
- Z. Sikorski,
- J. Pokorny,
- S. Damodaran
2008