Abstrakt
The electronic nose is an analytical device often used in food industries to examine the authenticity of their products. The use of the electronic nose allows for a rapid assessment of the quality of food. The oil samples from sunflower and rapeseed were used in this study. Both oil samples were kept inside the thermostat incubator at different ranging from 20oC to 180oC with increment of 40oC. Principal Component Analysis (PCA) were employed to evaluate the data. The results confirmed that the electronic nose was successfully used to distinguish the oil samples from sunflower and rapeseed.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Tytuł wydania:
- Proceedings of the 11th International Students Conference "Modern Analytical Chemistry" Prague, 22-23 September 2015 strony 141 - 145
- Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2015
- Opis bibliograficzny:
- Nosal N., Dymerski T., Namieśnik J.: The Use of Electronic Nose for Sunflower and Rapeseed Oil Classification// Proceedings of the 11th International Students Conference "Modern Analytical Chemistry" Prague, 22-23 September 2015/ ed. Karel Nesměrák : Charles University in Prague, Faculty of Science, 2015, s.141-145
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 130 razy