Tradycyjna lodownia – ekoenergetyczny magazyn żywności - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Tradycyjna lodownia – ekoenergetyczny magazyn żywności

Abstrakt

W artykule omówiono konstrukcję oraz zasadę działania naturalnych przechowalni żywności, tzw. lodowni. Przedstawiono kilka przykładów takich konstrukcji wraz z opisem ich budowy. Na przykładzie jednego rozwiązania szczegółowo opisano zasadę działania procesów zachodzących wewnątrz przechowalni. Podkreślono neutralność tego typu budowli wobec środowiska. Przedstawiono zalety i wady analizowanego rozwiązania na tle sprężarkowych urządzeń chłodniczych.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
Przemysł Spożywczy nr 71, strony 40 - 43,
ISSN: 0033-250X
Język:
polski
Rok wydania:
2017
Opis bibliograficzny:
Gosz M., Andrzejczyk R.: Tradycyjna lodownia – ekoenergetyczny magazyn żywności// Przemysł Spożywczy. -Vol. 71., iss. 10 (2017), s.40-43
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 247 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi