Trends in edible vegetable oils analysis. Part B. Application of different analytical techniques - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Trends in edible vegetable oils analysis. Part B. Application of different analytical techniques

Abstrakt

W publikacji przeglądowej przedstawiono najnowsze osiągnięcia w instrumentalnej analizie olejów roślinnych. Dotychczas w ocenie stabilności oksydatywnej stosuje się różne metody analityczne, jednak nie są one wystarczające. Dlatego ciągle istnieje potrzeba rozwoju nowych łączonych technik, które umożliwią lepszą kontrolę jakości olejów. Publikacja przedstawia zarówno techniki przygotowywania próbek do analiz jak i metody instrumentalne stosowane w oznaczaniu różnych składników olejów roślinnych.

Cytowania

  • 1 4

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 1 4

    Scopus

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Opublikowano w:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences nr 61, strony 89 - 99,
ISSN: 1230-0322
Język:
angielski
Rok wydania:
2011
Opis bibliograficzny:
Gromadzka J., Wardencki W.: Trends in edible vegetable oils analysis. Part B. Application of different analytical techniques// Polish Journal of Food and Nutrition Sciences. -Vol. 61., nr. 2 (2011), s.89-99
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.2478/v10222-011-0009-5
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 103 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi