Use of Sensory Analysis Methods to Evaluate the Odor of Food and Outside Air - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Use of Sensory Analysis Methods to Evaluate the Odor of Food and Outside Air

Abstrakt

Sensory analysis is applied in many areas of daily life. It is used to carry out the sensory evaluation of foodstuffs or other products and to evaluate the properties of odors present in the environment. The authors attempt to summarize the knowledge on the classification and application of sensory analysis methods to evaluate the odor nuisance of air, which allows the identification of sensory impressions and determination of their intensity levels. This article also presents a short history of sensory analysis and describes the chemometric techniques used for data processing. The main attention is focused on detailed description and comparison of sensory analysis methods: differential methods, scaling methods, differential settings methods, and descriptive analysis methods.

Cytowania

  • 1 2

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 1 5

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
CRITICAL REVIEWS IN ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY nr 45, wydanie 20, strony 2208 - 2244,
ISSN: 1064-3389
Język:
angielski
Rok wydania:
2015
Opis bibliograficzny:
Lewkowska P., Dymerski T., Namieśnik J.: Use of Sensory Analysis Methods to Evaluate the Odor of Food and Outside Air// CRITICAL REVIEWS IN ENVIRONMENTAL SCIENCE AND TECHNOLOGY. -Vol. 45, iss. 20 (2015), s.2208-2244
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1080/10643389.2015.1010429
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 141 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi