Utylizacja olejów i tłuszczów posmażalniczych - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Utylizacja olejów i tłuszczów posmażalniczych

Abstrakt

Właściwa utylizacja tłuszczów stosowanych do celów kulinarnych ma swoje uzasadnienie ze względów zarówno energetycznych, jak i ekologicznych. Tłuszcze używane do smażenia przedostają się do sieci ściekowej, gdzie ulegają przemianie do mydeł wapniowych i stwarzają trudności w przesyłaniu i oczyszczaniu ścieków.

Cytuj jako

Autor (1)

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach
Język:
polski
Rok wydania:
2005
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 13 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi