Witaminy. Rozdział 1 - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Witaminy. Rozdział 1

Abstrakt

Przedstawiono budowę chemiczną i omówiono własności witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (wit. A, D, E, K) oraz w wodzie (wit. B1, B2, PP, B5, B6, B12, H, C, P, kwas foliowy).

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
Chemia żywności. Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Wydanie piąte zmienione strony 13 - 38
Rok wydania:
2007
Opis bibliograficzny:
Drozdowski B.: Witaminy. Rozdział 1// Chemia żywności. Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Wydanie piąte zmienione/ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwo Naukowo Techniczne, 2007, s.13-38
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 648 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi