Abstrakt
Przedstawiono budowę chemiczną i omówiono własności witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (wit. A, D, E, K) oraz w wodzie (wit. B1, B2, PP, B5, B6, B12, H, C, P, kwas foliowy).
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- Chemia żywności. Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Wydanie piąte zmienione strony 13 - 38
- Rok wydania:
- 2007
- Opis bibliograficzny:
- Drozdowski B.: Witaminy. Rozdział 1// Chemia żywności. Tom 3. Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności. Wydanie piąte zmienione/ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwo Naukowo Techniczne, 2007, s.13-38
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 648 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Comparative in vitro studies on liposomal formulations of amphotericin Band its derivative, N-methyl-N-D-fructosyl amphotericin B methyl ester (MFAME)
- B. Cybulska,
- K. Kupczyk,
- J. Szlinder-Richert
- + 1 autorów
2002
Effect of transglutaminase on the solubility of chitosan-gelatin films
- B. Piotrowska,
- I. Kołodziejska,
- K. Januszewska-Jóźwiak
- + 1 autorów
2005