Wpływ podstawowych parametrów reakcji estryfikacji 1,2-propanodiolu kwasem palmitynowym na zawartość monopalmitoilopropanodioli w mieszaninach poreakcyjnych
Abstrakt
Zbadano wpływ proporcji molowych substratów reakcji oraz temperatury i czasu reakcji na zawartość monopalmitoilopropanodioli w mieszaninach poreakcyjnych.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
TŁUSZCZE JADALNE
nr 37,
strony 30 - 39,
ISSN: 0371-9227 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2002
- Opis bibliograficzny:
- Wilczyńska E., Drozdowski B.: Wpływ podstawowych parametrów reakcji estryfikacji 1,2-propanodiolu kwasem palmitynowym na zawartość monopalmitoilopropanodioli w mieszaninach poreakcyjnych// TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 37., nr. 1-2 (2002), s.30-39
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 117 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Transesterification of postfrying oils and utilization of the glycerol phase
- M. Perkowska,
- J. Łuczak,
- J. Sawicki
- + 1 autorów
2006