Abstrakt
W pracy opisano zanieczyszczenia żywności metalami ciężkimi, fluorkami oraz pestycydami i farmaceutykami, w tym antybiotykami hormonami oraz związkami endokrynnymi. Omówiono również oddziaływanie tych zanieczyszczeń na organizm człowieka.
Autor (1)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Aktywność konferencyjna
- Typ:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Tytuł wydania:
- XI seminarium Fundacji SWINGTHERM im. Doktora Nauk Technicznych Jerzego Wojciechowskiego, Ochrona Środowiska, Innowacyjne wynalazki polskich naukowców strony 98 - 106
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2014
- Opis bibliograficzny:
- Biziuk M.: Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na ludzkie zdrowie// XI seminarium Fundacji SWINGTHERM im. Doktora Nauk Technicznych Jerzego Wojciechowskiego, Ochrona Środowiska, Innowacyjne wynalazki polskich naukowców/ ed. Z. Małachowska, U. Sobkowska-Wojciechowska Kraków: Fundacja SWINGTHERM im. Doktora Nauk Technicznych Jerzego Wojciechowskiego, 2014, s.98-106
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 196 razy