Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na ludzkie zdrowie - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na ludzkie zdrowie

Abstrakt

W pracy opisano zanieczyszczenia żywności metalami ciężkimi, fluorkami oraz pestycydami i farmaceutykami, w tym antybiotykami hormonami oraz związkami endokrynnymi. Omówiono również oddziaływanie tych zanieczyszczeń na organizm człowieka.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
XI seminarium Fundacji SWINGTHERM im. Doktora Nauk Technicznych Jerzego Wojciechowskiego, Ochrona Środowiska, Innowacyjne wynalazki polskich naukowców strony 98 - 106
Język:
polski
Rok wydania:
2014
Opis bibliograficzny:
Biziuk M.: Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na ludzkie zdrowie// XI seminarium Fundacji SWINGTHERM im. Doktora Nauk Technicznych Jerzego Wojciechowskiego, Ochrona Środowiska, Innowacyjne wynalazki polskich naukowców/ ed. Z. Małachowska, U. Sobkowska-Wojciechowska Kraków: Fundacja SWINGTHERM im. Doktora Nauk Technicznych Jerzego Wojciechowskiego, 2014, s.98-106
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 196 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi