Abstrakt
W artykule przedstawiono zmiany wprowadzone w najnowszych wersjach standardu BRC Food wersja 7 i BRC/IoP wersja 5. Na podstawie danych zamieszczonych w ogólnodostępnym katalogu „BRC Global Standards Directory” dokonano oceny stopnia certyfikacji polskich przedsiębiorstw wg standardu BRC Food. Przeprowadzono analizę liczby akredytowanych jednostek certyfikujących w Polsce z uwzględnieniem stopnia ich wydajności.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
MARKETING I RYNEK
strony 72 - 84,
ISSN: 1231-7853 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2016
- Opis bibliograficzny:
- Brodnicka E., Jakubiec M.: Zmiany w systemach jakości BRC dedykowanych producentom żywności// MARKETING I RYNEK. -., nr. 7 (2016), s.72-84
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 171 razy