Katedra Zarządzania Jakością i Towaroznawstwa - Zespół badawczy - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Zespół

Zdjęcie

Piotr Grudowski

dr hab. inż. Kierownik zespołu
Zdjęcie

Elwira Brodnicka

dr inż.
Zdjęcie

Ewa Marjańska

dr inż.
Zdjęcie

Maria Szpakowska

prof. dr hab. inż.

Tematyka badawcza

Zakład Towaroznawstwa

  • analiza etykiet i projekty nowych opakowań wybranych produktów spożywczych,
  • badania nad sensorami smaku,
  • analiza jakości produktów spożywczych,
  • wybrane zagadnienia z ekologii i ochrony środowiska naturalnego w aspekcie integracji z Unią Europejską.
Zakład Zarządzania Jakością
  • zarządzanie jakością, TQM;
  • systemy zarządzania jakością, środowiskiem, BHP oraz bezpieczeństwem informacji;
  • systemy zarządzania oparte na kryterium jakości w sektorze MŚP;
  • zarządzanie jakością w sektorze usług publicznych;
  • metodyka projektowania nadzorowania (SPC) i doskonalenia procesów;
  • sterowanie jakością produkcji;
  • modele doskonałości (EFQM, CAF, M. Baldridge QA);
  • aspekty ekonomiczne jakości;
  • wdrażanie systemów kompleksowego zarządzania jakością (TQM), oraz systemów zapewnienia jakości (ISO 9000);
  • logistyka i zarządzanie produkcją;
  • wdrażanie systemów i metod w zakresie Six Sigma, Lean Management oraz Supply Chain Management.

wyświetlono 12 razy