
dr hab. inż. Robert Tylingo
Zatrudnienie
- Profesor uczelni w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności
Media społecznościowe
Kontakt
- robertt@pg.edu.pl
Profesor uczelni
- Miejsce pracy
-
Gmach B
pokój 214 otwiera się w nowej karcie - Telefon
- 15-95
- robertt@pg.edu.pl
Wybrane publikacje
-
Preparation and characterization of genipin cross-linked porous chitosan–collagen–gelatin scaffolds using chitosan–CO2 solution
Novel porous scaffolds composed of chitosan, collagen and gelatin were prepared by the multistep procedure involving final freeze-drying and characterized. To eliminate the need for residual acid removal from the material after drying, carbon dioxide saturation process was used for chitosan blend formulation. The use of CO2 for chitosan dissolution made the scaffold preparation process more reproducible and economically sustainable....
-
Preparation and characterization of porous scaffolds from chitosan-collagen-gelatin composite
Novel porous scaffolds composed of chitosan, collagen and gelatin were prepared and characterized. For preparing scaffolds gelatin and collagen isolated from fish skins with various physicochemical properties were used. In order to reduce preparation solubility glutaraldehyde in the amount of 1%, w/w relative to the total biopolymers weight in solution was used. All obtained biomaterials showed a homogeneous porosity. Protein polymer...
-
Virgin rapeseed oils obtained from different rape varieties by cold pressed method - their characteristics, properties, and differences
Celem pracy było porównanie olejów uzyskanych z różnych odmian rzepaku. Oznaczono skład kwasów tłuszczowych, wartości liczb charakterystycznych (AcV, AnV, PV, TOTOX), zawartość karotenów, tokoferoli, chlorofili, polifenoli, metali (żelazo i miedź). Oznaczono stabilność oksydatywną olejów tłoczonych na zimno. Oznaczono skład frakcji lotnej i przeprowadzono analizy sensoryczne.
Uzyskane stopnie/tytuły naukowe
-
2006-12-13
wyświetlono 3450 razy