dr inż. Szymon Mania
Kursy online
-
Biotechnologia ogólna BT 2021/2022
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów I stopnia kierunku Biotechnologia realizujących zajęcia w semestrze 6 w roku akademickim 2021/2022. Kurs obejmuje zarówno wykłady, seminarium i zajęcia laboratoryjne z przedmiotu Biotechnologia ogólna. Za kurs odpowiada dr inż. Izabela Sinkiewicz, prof. PG.
-
Podstawy Żywienia Człowieka
-
Techniki Instrumentalne w Analizie Biocząsteczek
Zajęcia laboratoryjne mające na celu zapoznanie studentów z wykorzystaniem nowoczesnych technik analizy instrumentalnej do badania struktury i właściwości biomolekuł
-
Instrumentalne Metody Badań Struktur Biomakromolekuł
-
Funkcjonalne właściwości składników żywności 2022/2023
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów II stopnia kierunku Biotechnologia realizujących zajęcia w semestrze 1 i 2 w roku akademickim 2022/2023. Kurs obejmuje wykłady i zajęcia laboratoryjne z przedmiotu Funkcjonalne właściwości składników żywności Za kurs odpowiada dr hab. inż. Hanna Staroszczyk, prof. PG.
-
Podstawy Żywienia Człowieka
-
Techniki Instrumentalne w Analizie Biocząsteczek
Ćwiczenia laboratoryjne, w trakcie których studenci zapoznają się z zastosowaniem wybranych technik instrumentalnych, takich jak: spektroskopia UV/VIS, spektrofluorymetria, spektroskopia NMR, spektrometria mas, mikrokalorymetria, wiskozymetria, potencjometria i średniociśnieniowa chromatografia cieczowa do badania właściwości i aktywności biomolekuł i biologicznych układów supramolekularnych, w tym białek, kwasów nukleinowych,...
Prowadzone zajęcia
-
-
Praca dyplomowa
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Engineering Diploma Project
Wydział ChemicznyKierunek: Green Technologies
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Engineering Diploma Project
Wydział ChemicznyKierunek: Green Technologies and Monitoring
Specjalność: GTM
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dy0plomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dy0plomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Przeddyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Przeddyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
PROJEKT DYPLOMOWY INŻYNIERSKI
Wydział ChemicznyKierunek: Chemia
-
Przygotowanie Do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Chemia
-
Lista recenzowanych prac
-
Wpływ ramnolipidów na precypitację węglanu wapnia w hydrożelu alginianowym
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2021
-
Wpływ dodatku wybranych plastyfikatorów na właściwości filamentów PLA domieszkowanych chitozanem
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2020
-
Fizyko-mechaniczne właściwości kompozytów keratynowo-skrobiowych
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2020
-
Sposoby modyfikacji żywic światłoutwardzalnych w druku 3D metodą SLA.
- Politechnika Gdańska Wydział Cemiczny - 2020
-
Predicting performance of micro encapsulating methods
- Politechnika Gdańska Wydział Chemiczny - 2019
-
Kompozycje chitozanu z poli (kwasem mlekowym) PLA
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2019
-
Analiza zależności występujących pomiędzy trehalozą, maltozą i glikogenem w cyklu metabolicznym m.in. z zastosowaniem badań specyficzności substratowej.
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2018
-
Frakcjonowanie białek łubinu oraz ocena właściwości funkcjonalnych otrzymanych preparatów białkowych.
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2018
-
Frakcjonowanie białek wybranych gatunków roślin strączkowych oraz ocena właściwości funkcjonalnych wyizolowanych białek.
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2018
-
Właściwości przeciwdrobnoustrojowe i przeciwutleniające biodegradowalnych opakowań na bazie bakteryjnej celulozy i chitozanu
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2018
-
Frakcjonowanie białek łubinu odmiany białej oraz ocena właściwości funkcjonalnych otrzymanych preparatów białkowych
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2018
-
Otrzymywanie rozpuszczalnej keratyny
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2018
-
Opracowywania receptur produktów jarskich na bazie łubinu
- Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej - 2018
wyświetlono 5426 razy