Badanie przebiegu hydrolizy enzymatycznej ogrzewanego oleju oliwkowego i słonecznikowego - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Badanie przebiegu hydrolizy enzymatycznej ogrzewanego oleju oliwkowego i słonecznikowego

Abstract

Badano przebieg enzymatycznej hydrolizy ogrzewanych olejów oliwkowych (Extra Virgin i Sansa) oraz słonecznikowego. Hydroliza prowadzona była w obecności lipazy trzustkowej w warunkach symulujących proces trawienia. Przebieg lipolizy badano metodą HPSEC. Stwierdzono, że ogrzewane oleje oliwkowe ulegały lipolizie wolniej niż olej słonecznikowy o wyższym stopniu przemian termooksydatywnych.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Conference activity
Type:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language:
Polish
Publication year:
2005
Bibliographic description:
Hazuka Z., Ledóchowska E.: Badanie przebiegu hydrolizy enzymatycznej ogrzewanego oleju oliwkowego i słonecznikowego// / : , 2005,
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 128 times

Recommended for you

Meta Tags