Canned food as a source of bisphenol a (BPA) exposure - estimation of consumption among young women from Gdansk, Poland - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Canned food as a source of bisphenol a (BPA) exposure - estimation of consumption among young women from Gdansk, Poland

Abstract

Bisfenol A (BPA) jest organicznym związkiem endokrynnie czynnym , który modyfikuje pracę hormonów prowadząc do niekorzystnych dla zdrowia skutków. BPA jest substancją stabilizującą chlorek poliwinylu- jednego z najczęściej stosowanych polimerów plastików, wykorzystywanego w produkcji powszechnie używanych produktów, w tym opakowań, plastikowych butelek, zabawek, papieru paragonowego; używany jest także w produkcji żywic epoksydowych umieszczanych w produkcji żywności.

Authors (5)

Cite as

Full text

download paper
downloaded 37 times
Publication version
Accepted or Published Version
License
Creative Commons: CC-BY-NC open in new tab

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Medycyna Środowiskowa - Environmental Medicine no. 21, pages 1 - 4,
ISSN: 1505-7054
Language:
English
Publication year:
2018
Bibliographic description:
Konieczna A., Rutkowska A., Jatkowska N., Namieśnik J., Rachoń D.: Canned food as a source of bisphenol a (BPA) exposure - estimation of consumption among young women from Gdansk, Poland// Medycyna Środowiskowa - Environmental Medicine. -Vol. 21., iss. 1 (2018), s.1-4
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 226 times

Recommended for you

Meta Tags