Abstract
W artykule zostały przedstawione czynniki, które mają wpływ na jakość produktu w branży piekarniczej. Tym produktem jest pieczywo, a w szczególności chleb, który stanowi od 80% do 90% jego ogólnej produkcji. Autor wyodrębnił czynniki wpływające na jakość produktu i usystematyzował je, a następnie opisał. Podzielone one zostały na 3 grupy funkcjonujące w procesie produkcyjnym, a następnie na podgrupy. Podstawowe grupy czynników, które mają wpływ na jakość produktu to: czynniki surowcowe, czynniki technologiczne i czynniki organizacyjno-techniczne. Podsumowaniem całości opracowania jest opisowy model funkcjonalny wpływu czynników na jakość produktu w branży piekarniczej.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach
- Published in:
-
Aparatura Badawcza i Dydaktyczna
no. 25,
pages 165 - 172,
ISSN: 1426-9600 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2020
- Bibliographic description:
- Drozd R.: Model funkcjonalny wpływu czynników na jakość produktu w branży piekarniczej// Aparatura Badawcza i Dydaktyczna -Vol. 25,iss. 3 (2020), s.165-172
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 167 times