Abstract
Badano parametry retencyjne wybranych syntetycznych barwników żywności z wykorzystaniem techniki RP-HPLC z wykorzystaniem kolumn z chemicznie modyfikowanym wypełnieniem typu C-8, C-16, C-18 oraz CN.Uzyskane wyniki mogą być podstawą do stwierdzenia, że badane związki charakteryzują się podobnymi parametrami retencyjnymi w stosunku do kolumn z fazą stacjonarną typu C-8, C-16 oraz C-18.
Authors (5)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Published in:
-
JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE
no. 33,
pages 2219 - 2229,
ISSN: 1615-9306 - Language:
- English
- Publication year:
- 2010
- Bibliographic description:
- Sarbu C., Casoni D., Kot-Wasik A., Wasik A., Namieśnik J.: Modeling of chromatographic lipophilicity of food synthetic dyes estimated on different columns// JOURNAL OF SEPARATION SCIENCE. -Vol. 33, (2010), s.2219-2229
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 94 times
Recommended for you
1,1,2,2-Tetrakis(diisopropylamino)diphosphane
- R. Grubba,
- Ł. Ponikiewski,
- J. Chojnacki
- + 1 authors
2009