Modulation of mRNA and protein levels of CYP1A1, 1A2, and 1B1 in nontumorigenic breast epithelial cells (MCF10A) by cabbage juice and its active components
Abstract
Zbadano wpływ soków z kapusty oraz występujących w nich pochodnych indolowych i sulforafanu na poziom ekspresji enzymów odpowiedzialnych za metabolizm ksenobiotyków w tym estrogenów. Wykazano, że soki z kapusty i izolowane substancje mają podobny wpływ na poziom mRNA i białek enzymatycznych.
Authors (4)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie indeksowanym TR Master Journal List
- Published in:
-
EJC SUPPLEMENTS
no. 8,
ISSN: 1359-6349 - Language:
- English
- Publication year:
- 2010
- Bibliographic description:
- Licznerska B., Szaefer H., Bartoszek-Pączkowska A., Baer-Dubowska W.: Modulation of mRNA and protein levels of CYP1A1, 1A2, and 1B1 in nontumorigenic breast epithelial cells (MCF10A) by cabbage juice and its active components// EJC SUPPLEMENTS. -Vol. 8., nr. iss. 2 (2010),
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 101 times
Recommended for you
Modulation of rat hepatic and kidney phase II enzymes by cabbage juices: comparison with the effects of indole-3-carbinol and phenethyl isothiocyanate
- V. Krajka-Kuźniak,
- H. Szaefer,
- A. Bartoszek-Pączkowska
- + 1 authors
2011