Odzyskiwanie białek serwatkowych - dobór zakresu parametrów procesowych - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Odzyskiwanie białek serwatkowych - dobór zakresu parametrów procesowych

Abstract

Procesom przetwórczym w przemyśle mleczarskim towarzyszy powstawanie dużej ilości odpadów płynnych. Na podstawie przeprowadzonych badań stwierdzono, że do odzyskiwania białek z serwatki można z dobrym skutkiem stosować separację pianową, umożliwiającą znaczące obniżenie ChZT ścieków mleczarskich.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Conference activity
Type:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Title of issue:
IX Konferencja : Dla miasta i środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów : materiały konferencyjne, Warszawa, 28 listopad 2011 strony 152 - 155
Language:
Polish
Publication year:
2011
Bibliographic description:
Kawalec-Pietrenko B., Kucharska K., Hołowacz I.: Odzyskiwanie białek serwatkowych - dobór zakresu parametrów procesowych// IX Konferencja : Dla miasta i środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów : materiały konferencyjne, Warszawa, 28 listopad 2011/ ed. Politechnika Warszawska. : , 2011, s.152-155
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 86 times

Recommended for you

Meta Tags