Abstract
Procesom przetwórczym w przemyśle mleczarskim towarzyszy powstawanie dużej ilości odpadów płynnych. Na podstawie przeprowadzonych badań stwierdzono, że do odzyskiwania białek z serwatki można z dobrym skutkiem stosować separację pianową, umożliwiającą znaczące obniżenie ChZT ścieków mleczarskich.
Authors (3)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Conference activity
- Type:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Title of issue:
- IX Konferencja : Dla miasta i środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów : materiały konferencyjne, Warszawa, 28 listopad 2011 strony 152 - 155
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2011
- Bibliographic description:
- Kawalec-Pietrenko B., Kucharska K., Hołowacz I.: Odzyskiwanie białek serwatkowych - dobór zakresu parametrów procesowych// IX Konferencja : Dla miasta i środowiska : Problemy unieszkodliwiania odpadów : materiały konferencyjne, Warszawa, 28 listopad 2011/ ed. Politechnika Warszawska. : , 2011, s.152-155
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 86 times