Abstract
Przedstawiono wyniki badań wpływu zawartości jonów chlorkowych w piwie na zagrożenie korozja wżerową stali stopowej. Badania wskazują, że wzrost stężenia jonów chlorkowych zwiększa zagrożenie korozją wżerową, występuje brak prostej korelacji pomiędzy zawartością jonów chlorkowych a podatnością stali na korozję.
Authors (3)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Monographic publication
- Type:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Title of issue:
- Osiągnięcia naukowo-techniczne w słodownictwie i browarnictwie = Scientific and technical achievements in malting and brewing. strony 123 - 128
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2010
- Bibliographic description:
- Krakowiak S., Orlikowski J., Subocz M.: Wpływ zawartości jonów chlorkowych w brzeczce i piwie na korozję wżerową instalacji browarniczych// Osiągnięcia naukowo-techniczne w słodownictwie i browarnictwie = Scientific and technical achievements in malting and brewing./ ed. red. P.Antkiewicz i A. Poreda. - Uniwersytet Rolniczy. Kraków: OSWI-NAUKA-PRZEMYSł, 2010, s.123-128
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 123 times