Abstract
W pracy opisano zanieczyszczenia żywności metalami ciężkimi, fluorkami oraz pestycydami i farmaceutykami, w tym antybiotykami hormonami oraz związkami endokrynnymi. Omówiono również oddziaływanie tych zanieczyszczeń na organizm człowieka.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Conference activity
- Type:
- publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
- Title of issue:
- XI seminarium Fundacji SWINGTHERM im. Doktora Nauk Technicznych Jerzego Wojciechowskiego, Ochrona Środowiska, Innowacyjne wynalazki polskich naukowców strony 98 - 106
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2014
- Bibliographic description:
- Biziuk M.: Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na ludzkie zdrowie// XI seminarium Fundacji SWINGTHERM im. Doktora Nauk Technicznych Jerzego Wojciechowskiego, Ochrona Środowiska, Innowacyjne wynalazki polskich naukowców/ ed. Z. Małachowska, U. Sobkowska-Wojciechowska Kraków: Fundacja SWINGTHERM im. Doktora Nauk Technicznych Jerzego Wojciechowskiego, 2014, s.98-106
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 196 times