Abstract
Prowadzono separację pianową roztworów białek serwatkowych. Na podstawie uzyskanych wyników dobrano warunki prowadzenia procesu, dla których stopień wyflotowania i współczynnik wzbogacenia były najwyższe. Zbadano wpływ weglanu sodu, laurylosulfonianu sodu i karboksymetylocelulozy na przebieg separacji.
Authors (5)
Cite as
Full text
download paper
downloaded 12 times
- Publication version
- Accepted or Published Version
- License
- open in new tab
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
Inżynieria i Aparatura Chemiczna
no. R. 48,
pages 100 - 101,
ISSN: 0368-0827 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2009
- Bibliographic description:
- Kawalec-Pietrenko B., Hołowacz I., Kucharska K., Zander L., Warechowski J.: Addytywy a efektywność separacji pianowej białek serwatkowych// Inżynieria i Aparatura Chemiczna. -Vol. R. 48., nr. nr 6 (2009), s.100-101
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 165 times