CERTYFIKACJA SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ 
I BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI - AKTUALNE TRENDY 
I PERSPEKTYWY - Publication - Bridge of Knowledge

Search

CERTYFIKACJA SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ 
I BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI - AKTUALNE TRENDY 
I PERSPEKTYWY

Abstract

W opracowaniu zaprezentowano uwarunkowania dotyczące certyfikacji systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Przedmiotem badań była liczba certyfikatów w przedsiębiorstwach należących do sektora rolno-spożywczego w Polsce. Na podstawie danych, uzyskanych od jednej z wiodących na świecie jednostek certyfikujących, przeprowadzono analizę porównawczą dotyczącą skali certyfikacji, zarówno w odniesieniu do wymagań norm opracowanych przez ISO, jak i standardów.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
W : Innowacje w zarządzaniu i inżynierii produkcji. - Tom II strony 269 - 276
Language:
Polish
Publication year:
2015
Bibliographic description:
Grudowski P., Brodnicka E.: CERTYFIKACJA SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ 
I BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI - AKTUALNE TRENDY 
I PERSPEKTYWY// W : Innowacje w zarządzaniu i inżynierii produkcji. - Tom II/ ed. Ryszard Knosala Opole: Oficyna Wydawnicza Polskiego Towarzystwa Zarządzania Produkcją, 2015, s.269-276
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 186 times

Recommended for you

Meta Tags