CERTYFIKACJA SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ 
I BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI - AKTUALNE TRENDY 
I PERSPEKTYWY - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

CERTYFIKACJA SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ 
I BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI - AKTUALNE TRENDY 
I PERSPEKTYWY

Abstrakt

W opracowaniu zaprezentowano uwarunkowania dotyczące certyfikacji systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności. Przedmiotem badań była liczba certyfikatów w przedsiębiorstwach należących do sektora rolno-spożywczego w Polsce. Na podstawie danych, uzyskanych od jednej z wiodących na świecie jednostek certyfikujących, przeprowadzono analizę porównawczą dotyczącą skali certyfikacji, zarówno w odniesieniu do wymagań norm opracowanych przez ISO, jak i standardów.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
W : Innowacje w zarządzaniu i inżynierii produkcji. - Tom II strony 269 - 276
Język:
polski
Rok wydania:
2015
Opis bibliograficzny:
Grudowski P., Brodnicka E.: CERTYFIKACJA SYSTEMÓW ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ 
I BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI - AKTUALNE TRENDY 
I PERSPEKTYWY// W : Innowacje w zarządzaniu i inżynierii produkcji. - Tom II/ ed. Ryszard Knosala Opole: Oficyna Wydawnicza Polskiego Towarzystwa Zarządzania Produkcją, 2015, s.269-276
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 186 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi