Comparative control of the bioactivity of some frequently consumed vegetables subjected to different processing conditions
Abstract
Celem prowadzonych badań było określenie wpływu warunków obróbki przed spożyciem na własciwości przeciwutleniające białej i czerwonej cebuli oraz czosnku poddanym obróbce poprzez gotowanie i blanszowanie. Do określenia poziomu aktywności przeciwutleniającej wykorzystano testy ABTS, DPPH, FRAP i CUPRAC.
Citations
-
4 1
CrossRef
-
0
Web of Science
-
5 6
Scopus
Authors (10)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Published in:
-
FOOD CONTROL
no. 20,
pages 407 - 413,
ISSN: 0956-7135 - Language:
- English
- Publication year:
- 2009
- Bibliographic description:
- Gorinstein S., Jastrzębski Z., Leontowicz H., Leontowicz M., Namieśnik J., Najman K., Park Y., Heo B., Cho J., Bae J.: Comparative control of the bioactivity of some frequently consumed vegetables subjected to different processing conditions// FOOD CONTROL. -Vol. 20, nr. iss. 4 (2009), s.407-413
- DOI:
- Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1016/j.foodcont.2008.07.008
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 133 times
Recommended for you
A comparative study of phenolic compounds and antioxidant and antiproliferative activities in frequently consumed raw vegetables
- S. Gorinstein,
- Y. Park,
- B. Heo
- + 6 authors
2009
Comparison of the main bioactive compounds and antioxidants in garlic and white and red onion after treatment protocols
- S. Gorinstein,
- H. Leontowicz,
- M. Leontowicz
- + 7 authors
2008