Determination of Nine Intense Sweeteners in Foodstuffs by High-Performance Liquid Chromatography and Evaporative Light-Scattering Detection: Interlaboratory Study
Abstract
W pracy przedstawiono wyniki badań międzylaboratoryjnych, opracowanej wcześniej metody jednoczesnego oznaczania dziewięciu słodzików o wysokiej mocy w produktach żywnościowych. W badaniach wzięło udział siedem laboratoriów (Belgia, Niemcy, Portugalia). W rezultacie dowiedziono, iż opracowana metoda umożliwia uzyskanie dokładnych, powtarzalnych i odtwarzalnych wyników analiz dla wszystkich badanych słodzików i typów żywności.
Authors (2)
Cite as
Full text
download paper
downloaded 21 times
- Publication version
- Accepted or Published Version
- License
- Copyright (2009 Oxford University Press)
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Published in:
-
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL
no. 92,
pages 208 - 222,
ISSN: 1060-3271 - Language:
- English
- Publication year:
- 2009
- Bibliographic description:
- Buchgraber M., Wasik A.: Determination of Nine Intense Sweeteners in Foodstuffs by High-Performance Liquid Chromatography and Evaporative Light-Scattering Detection: Interlaboratory Study// JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL. -Vol. 92, nr. iss. 1 (2009), s.208-222
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 118 times