Determination of Nine Intense Sweeteners in Foodstuffs by High-Performance Liquid Chromatography and Evaporative Light-Scattering Detection: Interlaboratory Study - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Determination of Nine Intense Sweeteners in Foodstuffs by High-Performance Liquid Chromatography and Evaporative Light-Scattering Detection: Interlaboratory Study

Abstrakt

W pracy przedstawiono wyniki badań międzylaboratoryjnych, opracowanej wcześniej metody jednoczesnego oznaczania dziewięciu słodzików o wysokiej mocy w produktach żywnościowych. W badaniach wzięło udział siedem laboratoriów (Belgia, Niemcy, Portugalia). W rezultacie dowiedziono, iż opracowana metoda umożliwia uzyskanie dokładnych, powtarzalnych i odtwarzalnych wyników analiz dla wszystkich badanych słodzików i typów żywności.

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 29 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Copyright (2009 Oxford University Press)

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL nr 92, strony 208 - 222,
ISSN: 1060-3271
Język:
angielski
Rok wydania:
2009
Opis bibliograficzny:
Buchgraber M., Wasik A.: Determination of Nine Intense Sweeteners in Foodstuffs by High-Performance Liquid Chromatography and Evaporative Light-Scattering Detection: Interlaboratory Study// JOURNAL OF AOAC INTERNATIONAL. -Vol. 92, nr. iss. 1 (2009), s.208-222
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 121 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi