Jadalne folie oraz powłoki powierzchniowe z polimerów naturalnych stosowane do opakowań żywności. Część 2. Modyfikacje - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Jadalne folie oraz powłoki powierzchniowe z polimerów naturalnych stosowane do opakowań żywności. Część 2. Modyfikacje

Abstract

Artykuł jest kontynuacją przeglądu literatury dotyczącego jadalnych opakowań żywności wytwarzanych z polimerów naturalnych (białek lub polisacharydów). Przedstawiono różne rodzaje modyfikacji na drodze sieciowania (fizycznego, chemicznego i enzymatycznego) folii opakowaniowych uzyskanych z takich materiałów.

Cite as

Full text

download paper
downloaded 19 times
Publication version
Accepted or Published Version
License
Creative Commons: CC-BY-NC-ND open in new tab

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Published in:
Polimery no. 53, pages 725 - 729,
ISSN: 0032-2725
Language:
Polish
Publication year:
2008
Bibliographic description:
Sztuka K., Kołodziejska I.: Jadalne folie oraz powłoki powierzchniowe z polimerów naturalnych stosowane do opakowań żywności. Część 2. Modyfikacje// Polimery. -Vol. 53., nr. nr 10 (2008), s.725-729
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 202 times

Recommended for you

Meta Tags