Potencjometryczne sensory smaku z membranamii polimerowymi - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Potencjometryczne sensory smaku z membranamii polimerowymi

Abstract

Omówiono wielkanałowe, potencjometryczne sensory smaku z elektrodami zawierającymi polimerowe membrany ze związkamoi jonoselektywnymi. Wykazano, że te sensory mozna zastosować do rozrózniania produktów podobnych z róznych firm. Wadą ich jest niewystarczająca stabiloność membrany polimerowej.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
Membrany i procesy membranowe w ochronie środowiska strony 419 - 423
Language:
Polish
Publication year:
2008
Bibliographic description:
Szpakowska M.: Potencjometryczne sensory smaku z membranamii polimerowymi// Membrany i procesy membranowe w ochronie środowiska/ ed. [red. t. Krystyna Konieczny, Michał Bodzek]. Gliwice: [s.n.] (Lublin : Drukarnia Perfekta), 2008, s.419-423
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 131 times

Recommended for you

Meta Tags