Sacharydy - występowanie i znaczenie - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Sacharydy - występowanie i znaczenie

Abstract

Rozdział porusza takie zagadnienia jak: sposoby oznaczania sacharydów w żywności; zawartość w żywności; fizyczne i chemiczne właściwości; chemiczne i biochemiczne przemiany w warunkach przechowywanie i przetwarzania; celowe modyfikowanie skrobi; a także rola sacharydów w tworzeniu sensorycznych cech żywności i żywieniu człowieka.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
W: Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom: 1 strony 105 - 151
Language:
Polish
Publication year:
2017
Bibliographic description:
Staroszczyk H.: Sacharydy - występowanie i znaczenie// Chemia żywności tom 1 - główne składniki żywności/ ed. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk Warszawa: Wydawnictow Naukowe PWN, 2017, s.105-151
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 443 times

Recommended for you

Meta Tags