Abstract
Rozdział porusza takie zagadnienia jak: sposoby oznaczania sacharydów w żywności; zawartość w żywności; fizyczne i chemiczne właściwości; chemiczne i biochemiczne przemiany w warunkach przechowywanie i przetwarzania; celowe modyfikowanie skrobi; a także rola sacharydów w tworzeniu sensorycznych cech żywności i żywieniu człowieka.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Monographic publication
- Type:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Title of issue:
- W: Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom: 1 strony 105 - 151
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2017
- Bibliographic description:
- Staroszczyk H.: Sacharydy - występowanie i znaczenie// Chemia żywności tom 1 - główne składniki żywności/ ed. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk Warszawa: Wydawnictow Naukowe PWN, 2017, s.105-151
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 443 times