Sacharydy - występowanie i znaczenie - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Sacharydy - występowanie i znaczenie

Abstrakt

Rozdział porusza takie zagadnienia jak: sposoby oznaczania sacharydów w żywności; zawartość w żywności; fizyczne i chemiczne właściwości; chemiczne i biochemiczne przemiany w warunkach przechowywanie i przetwarzania; celowe modyfikowanie skrobi; a także rola sacharydów w tworzeniu sensorycznych cech żywności i żywieniu człowieka.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
W: Chemia żywności. Główne składniki żywności. - Tom: 1 strony 105 - 151
Język:
polski
Rok wydania:
2017
Opis bibliograficzny:
Staroszczyk H.: Sacharydy - występowanie i znaczenie// Chemia żywności tom 1 - główne składniki żywności/ ed. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk Warszawa: Wydawnictow Naukowe PWN, 2017, s.105-151
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 443 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi