Abstract
Podano wymagania stawiane systemom chłodzenia stosowanym w supermarketach. Zwrócono uwagę na rozkład zużycia energii w różnych sektorach w typowym tego typu obiekcie, oraz na jej zużycie przez poszczególne rodzaje urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne supermarketu. Na tym tle wskazano możliwości obniżenia kosztów eksploatacji systemów chłodzenia. Wskazano na możliwości rozwoju super- i hipermarketów w Polsce w najbliższych latach.
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna
no. 9,
pages 350 - 353,
ISSN: 1231-188X - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2002
- Bibliographic description:
- Kaszubowski P., Bonca Z.: Systemy chłodzenia stosowane w supermarketach: wymagania i możliwości rozwoju w Polsce// Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna. -Vol. 9., nr. 9 (2002), s.350-353
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 130 times