Abstrakt
Podano wymagania stawiane systemom chłodzenia stosowanym w supermarketach. Zwrócono uwagę na rozkład zużycia energii w różnych sektorach w typowym tego typu obiekcie, oraz na jej zużycie przez poszczególne rodzaje urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne supermarketu. Na tym tle wskazano możliwości obniżenia kosztów eksploatacji systemów chłodzenia. Wskazano na możliwości rozwoju super- i hipermarketów w Polsce w najbliższych latach.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna
nr 9,
strony 350 - 353,
ISSN: 1231-188X - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2002
- Opis bibliograficzny:
- Kaszubowski P., Bonca Z.: Systemy chłodzenia stosowane w supermarketach: wymagania i możliwości rozwoju w Polsce// Technika Chłodnicza i Klimatyzacyjna. -Vol. 9., nr. 9 (2002), s.350-353
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 130 razy