Wpływ podstawowych parametrów reakcji estryfikacji 1,2-propanodiolu kwasem palmitynowym na zawartość monopalmitoilopropanodioli w mieszaninach poreakcyjnych
Abstract
Zbadano wpływ proporcji molowych substratów reakcji oraz temperatury i czasu reakcji na zawartość monopalmitoilopropanodioli w mieszaninach poreakcyjnych.
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Published in:
-
TŁUSZCZE JADALNE
no. 37,
pages 30 - 39,
ISSN: 0371-9227 - Language:
- Polish
- Publication year:
- 2002
- Bibliographic description:
- Wilczyńska E., Drozdowski B.: Wpływ podstawowych parametrów reakcji estryfikacji 1,2-propanodiolu kwasem palmitynowym na zawartość monopalmitoilopropanodioli w mieszaninach poreakcyjnych// TŁUSZCZE JADALNE. -Vol. 37., nr. 1-2 (2002), s.30-39
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 117 times
Recommended for you
Transesterification of postfrying oils and utilization of the glycerol phase
- M. Perkowska,
- J. Łuczak,
- J. Sawicki
- + 1 authors
2006