prof. dr hab. inż. Halina Szeląg
Business contact
- Location
- Al. Zwycięstwa 27, 80-219 Gdańsk
- Phone
- +48 58 348 62 62
- biznes@pg.edu.pl
Contact
- halina.szelag@pg.edu.pl
Publication showcase
-
Effect of crystalline emulsifier composition on structural transformations of water-in-oil emulsions: Emulsification and quiescent conditions
-
One-Step Synthesis of W/O and O/W Emulsifiers in the Presence of Surface Active Agents
The main goal of this study was to describe the method of the synthesis of the dodecyl-, tetradecyl-, hexadecyl- and octadecyl-propylene glycol emulsifiers in the presence of selected anionic and nonionic surfactants. Acyl propylene glycol emulsifiers were produced by esterification of propane-1,2-diol (propylene glycol, PG) with C12:0-C18:0 fatty acids in the presence of anionic sodium dodecyl sulfate (SDS) and nonionic-poly(ethylene...
-
Phase transitions and microstructure of emulsion systems prepared with acylglycerols/zinc stearate emulsifier
Zbadano przemiany fazowe jakim ulegają układy emulsyjne w czasie procesu emulgowania, prowadzonego w obecności emulgatora acyloglicerolowego modyfikowanego stearynianem cynku. Rodzaj przemian mikrostrukturalnych jakim ulegały emulsje zależny był w głównej mierze od temperatury oraz zawartości fazy wodnej. Obserwowano powstawanie emulsji typu W/O, która wraz z obniżaniem temperatury ulegała inwersji prowadzącej do powstania dyspersji...
Obtained scientific degrees/titles
-
2011-05-12
-
1999-09-22
-
1979-11-21
seen 1306 times