Występowanie i oznaczanie lotnych kwasów tłuszczowych w żywności - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Występowanie i oznaczanie lotnych kwasów tłuszczowych w żywności

Abstract

W dzisiejszych czasch, gdy na rynek trafia olbrzymia ilość nowych produktów żywnościowych, coraz większą uwagę przywiązuje się do tego, by żywność charakteryzowała się jak najwyższymi walorami smakowymi i zapachowymi. Za właściwości sensoryczne żywności w przeważającej części odpowiedzialne są związki lotne, a wśród nich lotne kwasy tłuszczowe. W pracy przedstawiono krótki przegląd literaturowy dotyczący występowania oraz oznaczania tych związków w produktach żywnościowych.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Analityka: Nauka i Praktyka pages 4 - 6,
ISSN: 1509-4650
Language:
Polish
Publication year:
2006
Bibliographic description:
Światłowska J., Zaborowska A., Zygmunt B.: Występowanie i oznaczanie lotnych kwasów tłuszczowych w żywności// Analityka : nauka i praktyka. -., nr. nr 2 (2006), s.4-6
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 363 times

Recommended for you

Meta Tags