Zakres, rozwój i znaczenie chemii żywności - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Zakres, rozwój i znaczenie chemii żywności

Abstract

Chemia żywności jest nauką o właściwościach składników żywności, o przemia-nach tych związków w czasie przechowywania i przetwarzania surowców orazproduktów żywnościowych, a także o roli jaką odgrywają różne substancje wtworzeniu cech sensorycznych. Akademickie ośrodki badań i kształcenia w zak-resie nauki o żywności mają w Polsce w większości rodowód sięgający WyższejSzkoły Rolniczej w Dublanach i Akademii Technicznej we Lwowie z końca XIXwieku.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział w książce - monografii autorskiej /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
W: Chemia żywności. Skład,przemiany i właściwości żywności strony 19 - 28
Language:
Polish
Publication year:
2002
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 818 times

Recommended for you

Meta Tags