DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM- 2021-2022 - e-learning course - Bridge of Knowledge

Search

DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM- 2021-2022

Nazwa przedmiotu:

Diagnostyka Molekularna w Medycynie i Przemysle Spożywczym

Kierunek studiów:

Biotechnologia

Wydział:

Chemiczny

Poziom kształcenia:

Studia II Stopnia

Forma studiów:

Studia stacjonarne

Rok studiów:

II

Semestr studiów:

II

Start semestru:

październik 2021

Rok akademicki realizacji przedmiotu:

2021/2022

Forma zajęć:

blended learning

Wykład - zdalny; Laboratoria - stacjonarnie

Osoba odpowiedzialna za przedmiot: dr hab. Beata Krawczyk, prof. uczelni

Katedra Biotechnologii Molekularnej i Mikrobiologii PG (WCH B, pokój 218; e-mail: beata.krawczyk@pg.edu.pl)

Prowadzący: dr hab. Beata Krawczyk, prof. uczelni - wykład

Prowadzący: dr hab. inż. Anna Stanisławska-Sachadyn, prof. uczelni - laboratoria (e-mail: anna.stanislawska-sachadyn@pg.edu.pl); WCHC, pokój 101

Prowadzący: dr hab. inz. Roman Kotłowski, prof. uczelni - laboratoria (e-mail: roman.kotlowdski@pg.edu.pl); WCH B, pokój 218;

  • Zajęcia z przedmiotu prowadzone będą w formie blended learning - wykłady w formie zdalnej jako e-nauczanie (15 godzin), laboratoria będą prowadzone metodą tradycyjną na uczelni (15 godzin).
  • Wykłady rozpoczynają się 04.10.2021 r. w formie wideokonferencji (Webinarium), co poniedziałek, w godzinach 1015-1200  do 29.11.2021.
  • Laboratoria będą odbywały się metodą tradycyjną w grupach według ustalonego planu zajęć w sali 17, WCh C.  Dodatkowe informację (ogłoszenia, materiały uzupełniające) oraz Ouiz na platformie e- nauczanie.

Zasady zaliczenia e-kursu:

  • Wykłady w formie zdalnej są obowiązkowe dla studenta, możliwa jest jedna nieobecność na wykładzie. Obecności będą zapisywane przez prowadzącego.
  • Wykład kończy się quizem - warunkiem zaliczenia jest 60% poprawnych odpowiedzi. 
  • e-kurs stanowi 50% składowej oceny końcowej z przedmiotu
  • zaliczenie laboratoriów - sprawozdania, quiz; próg zaliczenia laboratorium 60%, laboratorium stanowi  50% składowej oceny końcowej z przedmiotu

Elementy związane z komunikacją w ramach e-kursu:

  • Konsultacje: możliwość komunikowania się w ramach e-kursu w formie zdalnej po skontaktowaniu sie drogą e-mailową z prowadzącym zajęcia w celu ustalenia terminu
  • Dodatkowe informacje związane z wykładem będą przekazywane studentom w zakładce ogłoszenia oraz na forum e- nauczania
  • Dodatkowy kontakt z prowadzącym e-kurs - konsultacje - piątek godzina 12;  p. 218 CHB (stacjonarnie)
  • Konsultacje z laboratoriów do uzgodnienia z osobą prowadzącą laboratoria.

Wymagania wstępne i dodatkowe:

Zaliczone przedmioty: Mikrobiologia, Biologia molekularna.

Dodatkowo: Immunologia ogólna

Cel przedmiotu

Celem przedmiotu jest zapoznanie studenta z metodami molekularnymi, stosowanymi w diagnostyce medycznej i przemyśle spożywczym, wykorzystanie osiągnięć i narzędzi biologii molekularnej w diagnostyce, pokazanie nowości na rynku diagnostycznym.

 

Teachers

Details

WWW:
https://enauczanie.pg.edu.pl/moodle/course/view.php?id=17422 open in new tab
Start date:
04-10-2021
Access type:
By teacher
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 131 times