On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste.

Abstract

Sugerowano wczesniej, że układy osylacyjne z membraną ciekłą mogą być uzyte do opracowania sensora smaku. zbadano wpływ substancji odpowiedzialnych za smak należacych do czterech klas samku na charakterystyki osylacyjne oscylatora z mambrana ciekłą i kationowym surfaktantem chlorkiem benzylodimetylotetradecyloamonionowym. Wykazano,że niezaleznie od natury rozpuszczalnika organicznego w membranie ciekłej charkterystyki oscylacyjne są czułe na substancje smakowe w fazie akceptorowej.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Language:
English
Publication year:
2005
Bibliographic description:
Szpakowska M., Płocharska-Jankowska E., B.Nagy O.: On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste.// . -., (2005),
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 96 times

Recommended for you

Meta Tags