On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste.
Abstract
Sugerowano wczesniej, że układy osylacyjne z membraną ciekłą mogą być uzyte do opracowania sensora smaku. zbadano wpływ substancji odpowiedzialnych za smak należacych do czterech klas samku na charakterystyki osylacyjne oscylatora z mambrana ciekłą i kationowym surfaktantem chlorkiem benzylodimetylotetradecyloamonionowym. Wykazano,że niezaleznie od natury rozpuszczalnika organicznego w membranie ciekłej charkterystyki oscylacyjne są czułe na substancje smakowe w fazie akceptorowej.
Authors (3)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Language:
- English
- Publication year:
- 2005
- Bibliographic description:
- Szpakowska M., Płocharska-Jankowska E., B.Nagy O.: On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste.// . -., (2005),
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 96 times