On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste.

Abstrakt

Sugerowano wczesniej, że układy osylacyjne z membraną ciekłą mogą być uzyte do opracowania sensora smaku. zbadano wpływ substancji odpowiedzialnych za smak należacych do czterech klas samku na charakterystyki osylacyjne oscylatora z mambrana ciekłą i kationowym surfaktantem chlorkiem benzylodimetylotetradecyloamonionowym. Wykazano,że niezaleznie od natury rozpuszczalnika organicznego w membranie ciekłej charkterystyki oscylacyjne są czułe na substancje smakowe w fazie akceptorowej.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Język:
angielski
Rok wydania:
2005
Opis bibliograficzny:
Szpakowska M., Płocharska-Jankowska E., B.Nagy O.: On the new possibility of applying oscillating liquid membrane systems for melecular recognition substances responsible for taste.// . -., (2005),
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 6 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi