DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM- 2024-2025 - Kurs online - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

DIAGNOSTYKA MOLEKULARNA W MEDYCYNIE I PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM- 2024-2025

Nazwa przedmiotu:

Diagnostyka Molekularna w Medycynie i Przemysle Spożywczym

Kierunek studiów:

Biotechnologia

Wydział:

Chemiczny

Poziom kształcenia:

Studia II Stopnia

Forma studiów:

Studia stacjonarne

Rok studiów:

II

Semestr studiów:

II

Start semestru:

październik 2023

Rok akademicki realizacji przedmiotu:

2023/2024

Forma zajęć:

Wykład i laboratoria - stacjonarnie

Osoba odpowiedzialna za przedmiot: dr hab. Beata Krawczyk, prof. uczelni

Katedra Biotechnologii Molekularnej i Mikrobiologii PG (WCH B, pokój 217; e-mail: beata.krawczyk@pg.edu.pl)

Prowadzący: dr hab. Beata Krawczyk, prof. uczelni - wykład (sala 215; CHA) i laboratoria (sala 304, CHB)

  • Laboratoria będą odbywały się metodą tradycyjną w grupach według ustalonego planu zajęć w sali 304, WCh B.  Dodatkowe informację (ogłoszenia, materiały uzupełniające) na platformie e- nauczanie. Test zaliczajacy wykład w formie stacjonarnej na uczelni.

Zasady zaliczenia e-kursu:

  • Wykłady w formie stacjonarnej na uczelni są obowiązkowe dla studenta, możliwa jest jedna nieobecność na wykładzie. Obecności będą zapisywane przez prowadzącego.
  • Wykład kończy się testem - warunkiem zaliczenia jest 60% poprawnych odpowiedzi. 
  • wykład stanowi 50% składowej oceny końcowej z przedmiotu
  • zaliczenie laboratoriów - sprawozdania, sprawdziany; próg zaliczenia laboratorium 60%, laboratorium stanowi  50% składowej oceny końcowej z przedmiotu

Elementy związane z komunikacją w ramach kursu:

  • Konsultacje: możliwość komunikowania się w  w formie stacjonarnej po uprzednim skontaktowaniu sie drogą e-mailową (wtorek)
  • Dodatkowe informacje związane z wykładem będą przekazywane studentom w zakładce ogłoszenia oraz na forum e- nauczania

Wymagania wstępne i dodatkowe:

Zaliczone przedmioty: Mikrobiologia, Biologia molekularna.

Dodatkowo: Immunologia ogólna

Cel przedmiotu

Celem przedmiotu jest zapoznanie studenta z metodami molekularnymi, stosowanymi w diagnostyce medycznej i przemyśle spożywczym, wykorzystanie osiągnięć i narzędzi biologii molekularnej w diagnostyce, pokazanie nowości na rynku diagnostycznym.

 

Nauczyciel

Informacje szczegółowe

WWW:
https://enauczanie.pg.edu.pl/moodle/course/view.php?id=24049 otwiera się w nowej karcie
Data rozpoczęcia:
01-10-2024
Rodzaj dostępu:
ręczne zapisywanie przez prowadzącego
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 76 razy