#CiekawiNauki – Olej palmowy w środowisku i żywności - Wydarzenia - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

#CiekawiNauki – Olej palmowy w środowisku i żywności

Czym z perspektywy nauki jest olej palmowy? Dlaczego jest najpopularniejszym tłuszczem roślinnym w przemyśle spożywczym? Czy możemy ograniczyć negatywny wpływ produkcji tego surowca na środowisko naturalne?

Zapraszamy na 7. spotkanie z cyklu #CiekawiNauki, które odbędzie się 28 lutego 2020 r. (piątek) o godz. 18.00 w Auli Audytorium Novum. 

Prelegenci: dr inż. Agata Sommer i mgr inż. Karol Parchem (Katedra Chemii, Technologii i Biotechnologii Żywności – Wydział Chemiczny Politechniki Gdańskiej), Agata Studzińska i Grzegorz Muszyński (Olenex w imieniu European Palm Oil Alliance) oraz prof. Krzysztof Krygier i Marta Grzybowska (Polska Koalicja ds. Zrównoważonego Oleju Palmowego).

Rozmowę poprowadzi Maciej Dzwonnik, rzecznik prasowy PG.

Wstęp wolny, liczba miejsc ograniczona. Rejestracja: www.bilety.pg.edu.pl

Informacje szczegółowe

Data rozpoczęcia:
28-02-2020 18:00
Data zakończenia:
28-02-2020 20:00
Kategoria:
Politechnika Otwarta
Strona domowa:
https://pg.edu.pl/otwarta/ otwiera się w nowej karcie
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 34 razy