Opis
The rheological characteristics of hydrogel were made on the basis of a viscosity measurement using a Brookfield viscometer, using LV SC4 - 25 spindle and shear rates from 1.1 to 55 s-1.
The data allowed to characterize the used hydrogel preparations and assess their functional parameters as substances modifying the rheology of thickeners.
Plik z danymi badawczymi
h_25.zip
48.1 kB,
S3 ETag
a6c272ad2357f8a5b71e26ee3740bb9d-1,
pobrań: 47
Hash pliku liczony jest ze wzoru
Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count}
gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MBPrzykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
Informacje szczegółowe o pliku
- Licencja:
-
otwiera się w nowej karcieCC BY-NC-SAUżycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach
- Dane surowe:
- Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
Informacje szczegółowe
- Rok publikacji:
- 2020
- Data zatwierdzenia:
- 2021-01-04
- Język danych badawczych:
- angielski
- Dyscypliny:
-
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- DOI:
- Identyfikator DOI 10.34808/vmm8-4d37 otwiera się w nowej karcie
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
Słowa kluczowe
Powiązane zasoby
- dane badawcze Determination of changes in viscosity of hydrogel depending on shear rate (1.7 to 34 s-1).
- dane badawcze Determination of changes in viscosity of hydrogel depending on shear rate (6.6 to 330 s-1).
- dane badawcze Determination of changes in viscosity of pectin gel depending on shear rate (1.1 to 55 s-1).
Cytuj jako
Autorzy
wyświetlono 163 razy