Opis
The rheological characteristic of pectin gel (with concetration 0,25% m/m, in two independent repetitions) wasmade on the basis of a viscosity measurement using a Brookfield viscometer, using LV SC4 - 27 spindle and shear rates from 1.7 to 85 s-1, in temperature of 25 C degee .
The data allowed to characterize the used hydrogel preparations and assess their functional parameters as substances modifying the rheology of thickeners.
Plik z danymi badawczymi
pectine025.zip
7.1 kB,
S3 ETag
5253e3fbbe2ba7b577c474e36cd7a6e5-1,
pobrań: 68
Hash pliku liczony jest ze wzoru
Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count}
gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MBPrzykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
Informacje szczegółowe o pliku
- Licencja:
-
otwiera się w nowej karcieCC BY-NC-SAUżycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach
- Dane surowe:
- Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
- Oprogramowanie:
- exel
Informacje szczegółowe
- Rok publikacji:
- 2021
- Data zatwierdzenia:
- 2021-04-29
- Język danych badawczych:
- angielski
- Dyscypliny:
-
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- DOI:
- Identyfikator DOI 10.34808/2dkw-r561 otwiera się w nowej karcie
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
Słowa kluczowe
Powiązane zasoby
- dane badawcze Determination of changes in viscosity of pectin gel depending on shear rate (1.1 to 55 s-1).
Cytuj jako
Autorzy
wyświetlono 126 razy