Fruit Pomace as a Component Shaping the Content of Bioactive Compounds and Nutritional, Health-Promoting (Anti-Diabetic and Antioxidant) of Shortcrust Pastries Sweetened with Sucrose and Erythritol
Opis
In this study, an attempt was made to develop shortcrust pastries containing different amounts of chokeberry, apple and blackcurrant pomace (0%, 10%, 30%, 50%), modulating their degree of sweetness via the application of sucrose or erythritol. The obtained products were assessed for their nutritional value (energy value, protein, fats, dietary fibre, sugars). Bioactive compounds, as well as antioxidant and anti-diabetic properties in an in vitro model, were also analysed. This research was funded by the National Science Centre, Poland, under grant number DEC-2020/04/X/NZ9/00656 (MINIATURA 4).
Plik z danymi badawczymi
Shortcrust pastries containing fruit pomace.zip
1.2 MB,
S3 ETag
ad6842cb6e22fdf1b61ad2cc25488e54-1,
pobrań: 4
Hash pliku liczony jest ze wzoru
Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count}
gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MBPrzykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
Informacje szczegółowe o pliku
- Licencja:
-
Restricted accessThe data were included in the Restricted Access model, as not all research results have yet been published as scientific articles. In addition, the commercialisation of research results is planned, which also prevents the publication of research data at present. The data may be made available upon request of another scientist/expert.
Informacje szczegółowe
- Rok publikacji:
- 2022
- Data zatwierdzenia:
- 2022-09-16
- Język danych badawczych:
- angielski
- Dyscypliny:
-
- technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
- DOI:
- Identyfikator DOI 10.34808/6xye-1m69 otwiera się w nowej karcie
- Finansowanie:
- Weryfikacja:
- Brak weryfikacji
Słowa kluczowe
- shortcrust pastries
- LC-MS
- polyphenolic compounds
- antioxidant activity
- anti-diabetic activity
- nutritional value
- fruit pomace
Powiązane zasoby
Cytuj jako
Autorzy
wyświetlono 209 razy