Opis
The dataset contains the results of flaxseed addition on the texture of toasted bread. The following bread variants were tested: control bread, bread with 8% and 12% linseed addition and competitive bread. Measurements were made immediately after baking and after 4 days. On the basis of data the following parameters were determined: hardness, elasticity, cohesion and chewiness.
Plik z danymi badawczymi
mechanical data.zip
407.7 kB,
S3 ETag
1fde15b8896343099cfdfe5f6d0f8493-1,
pobrań: 62
Hash pliku liczony jest ze wzoru
Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count}
gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MBPrzykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
Informacje szczegółowe o pliku
- Licencja:
-
otwiera się w nowej karcieCC BY-NC-SAUżycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach
- Dane surowe:
- Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
- Oprogramowanie:
- Merlin V.4.42
Informacje szczegółowe
- Rok publikacji:
- 2021
- Data zatwierdzenia:
- 2021-05-27
- Język danych badawczych:
- angielski
- Dyscypliny:
-
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- inżynieria chemiczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- DOI:
- Identyfikator DOI 10.34808/5jrr-s535 otwiera się w nowej karcie
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
Słowa kluczowe
Powiązane zasoby
Cytuj jako
Autorzy
wyświetlono 116 razy