Charakterystyka ogólna tłuszczów jadalnych. Rozdział 4 - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Charakterystyka ogólna tłuszczów jadalnych. Rozdział 4

Abstrakt

Omówiono pochodzenie, otrzymywanie, skład ogólny tłuszczów oraz ich własności funkcjonalne i aspekty żywieniowe. Ponadto mowa jest o polimorfizmie i strukturze krystalicznej tłuszczów. W rozdziale tym omówiono również różnego typu tłuszcze modyfikowane.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja monograficzna
Typ:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Tytuł wydania:
Chemia żywności. Praca zbiorowa. Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka. Wydanie piąte zmienione strony 145 - 166
Język:
polski
Rok wydania:
2007
Opis bibliograficzny:
Drozdowski B.: Charakterystyka ogólna tłuszczów jadalnych. Rozdział 4// Chemia żywności. Praca zbiorowa. Tom 2. Sacharydy, lipidy i białka. Wydanie piąte zmienione/ ed. red. Z.E. Sikorski. Warszawa: Wydawnictwo Naukowo Techniczne, 2007, s.145-166
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 373 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi