Czynniki i procesy wpływające na jakość środowiska wewnętrznego w pomieszczeniach przeznaczonych do przygotowywania posiłków
Abstrakt
Jakość powietrza wewnętrznego w różnego typu pomieszczeniach od niemal pół wieku stanowi jeden z istotnych tematów poruszanych przez naukowców wielu obszarów nauk takich jak chemia, medycyna, inżynieria środowiska czy projektowanie i konstruowanie systemów wentylacji. Specyficznym (pod względem źródeł emisji, typu oraz ilości zanieczyszczeń mogących występować w powietrzu pomieszczenia) rodzajem mikrośrodowiska wewnętrznego, stanowiącym obiekt badań są pomieszczenia, w których przygotowuje i konsumuje się posiłki i to zarówno w gospodarstwach domowych, jak i w obiektach masowego żywienia (ze względu na wykonywane tam zwyczajowo czynności).
Autorzy (4)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Analityka: Nauka i Praktyka
strony 74 - 80,
ISSN: 1509-4650 - Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2017
- Opis bibliograficzny:
- Marć M., Śmiełowska M., Namieśnik J., Zabiegała B.: Czynniki i procesy wpływające na jakość środowiska wewnętrznego w pomieszczeniach przeznaczonych do przygotowywania posiłków// Analityka: Nauka i Praktyka. -., iss. 1 (2017), s.74-80
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 160 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Screening of volatile organic compounds as a source for indoor pollution
- B. Zabiegała,
- M. Partyka,
- A. Gawrońska
- + 2 autorów