Abstrakt
Scharakteryzowano przemiany termooksydatywne tłuszczów. Omówiono możliwości ograniczenia powstawania produktów mających niekorzystny wpływ na zdrowie człowieka. Uzasadniono możliwość zastąpienia przeciwutleniaczy syntetycznych związkami naturalnymi.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2004
- Opis bibliograficzny:
- Tynek M., Hazuka Z.: Dodatki ograniczające przemiany termooksydatywne tłuszczów.// . -., (2004), s.0-0
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 117 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Phase transitions and microstructure of emulsion systems prepared with acylglycerols/zinc stearate emulsifier
- A. Macierzanka,
- H. Szeląg,
- T. Moschakis
- + 1 autorów
2006