Effect of grain roughness on strength, volume changes, elastic and dissipated energies during quasi-static triaxial and biaxial compression using DEM - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Effect of grain roughness on strength, volume changes, elastic and dissipated energies during quasi-static triaxial and biaxial compression using DEM

Abstrakt

Artykuł omawia wpływ szorstkości ziaren na wytrzymałość, zmiany objętościowe, sprężyste i dysypywane energie podczas jednorodnego quasi-statycznego trójosiowego i dwuosiowego ściskania. Obliczenia wykonano stosując metodę elementów dyskretnych. W obliczeniach zastosowano różne szorstkości ziaren. Zbadano różne zjawiska na poziomie ziarna w strefie ścinania.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Tytuł wydania:
6th European Congress on Computational Methods in Applied Sciences and Engineering (ECCOMAS 2012), Eds.: J.Eberhardsteiner, H. J. Böhm, F. Rammerstorfer, G. Publisher, Vienna, Austria, September 10-14, 2012
Język:
angielski
Rok wydania:
2012
Opis bibliograficzny:
Tejchman J., Kozicki J.: Effect of grain roughness on strength, volume changes, elastic and dissipated energies during quasi-static triaxial and biaxial compression using DEM// 6th European Congress on Computational Methods in Applied Sciences and Engineering (ECCOMAS 2012), Eds.: J.Eberhardsteiner, H. J. Böhm, F. Rammerstorfer, G. Publisher, Vienna, Austria, September 10-14, 2012/ : , 2012,
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 115 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi